Banaan/chocomousse

In januari hadden wij nieuwjaarsreceptie met onze gewestafdeling van Markant. Deze activiteit vond plaats in een klein kerkje dicht bij het Rabot in Gent op de Sint Antoniuskaai. Een heel mooie locatie. Na de gebruikelijke nieuwjaarswensen en speeches kregen we een optreden van 2 olijke Odettes. Daarna was er ruim gelegenheid om bij te praten met voorzitsters en bestuursleden van andere markant afdelingen. Tussendoor kregen wij een hapje en een drankje aangeboden. Het afsluitertje was een chocomousse met banaan in. Ik vond dit best wel lekker en eens iets anders. Het recept zelf had ik niet, maar wij maakten er alvast deze versie van.
          
Ingrediƫnten (voor 10 glaasjes):
- 2 bananen
- een scheut Batida de Coco
- 2 eieren
- 120 g suiker
- 170 g chocolade
- 33 cl room

Werkwijze:
Schil de bananen en snijd ze in stukken. Strooi er 2 el suiker over en mix alles fijn. Voeg de Batida de Coco toe en mix nogmaals.
Voor de chocomousse: klop de eieren en suiker samen in een pan. Klop tot een lichtgele massa. Smelt de chocolade en meng onder de massa. Doe er nadien de opgeklopte room bij.
Meng de bananenmengeling met de chocomousse en vul in een glaasje. Strooi er eventueel nog wat gemalen kokos of geraspte chocolade over.
Laat afkoelen in de koelkast.

Genieten maar!

Reacties