Citroencupcake met limoncello

Ook deze cupcake mag niet in onze blogweek ontbreken. Ditmaal geen roomkaas frosting maar een limoncello glazuur. Een heerlijk fris cupcakeje. De hoeveelheid is voldoende voor 12 mini cupcakes.Ingredi├źnten:
- 50 g boter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 50 g fijne suiker
- sap van 1/4  citroen
- rasp van 1/2 citroen (neem zeker onbespoten biologische citroenen)

- 2 el poedersuiker
- klein scheutje limoncello (of gewoon citroensap)
- eventueel beetje geraspte citroenschil

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de suiker en de boter met een mixer schuimig. Doe het ei erbij en mix een tijdje tot een luchtig mengsel. Doe heel langzaam en voorzichtig het citroensap en de citroenrasp erbij. Dit mengsel gaat makkelijk schiften. Als dat het geval is, komt dat wel weer goed als je de bloem erbij mengt. Klop nu de zelfrijzende bloem erbij. Plaats cupcake papiertjes in een cupcakebakvorm. Vul de vormpjes. zet in de oven en bak ongeveer 10-12 minuten. Check even met een sat├ęprikker of ze gaar zijn (die moet er droog uitkomen als je er in prikt). Haal de cakejes uit de bakplaat en laat ze even afkoelen.
Maak het glazuur door de poedersuiker met de limoncello te mengen. Begin met een paar drupjes, anders wordt het te dun. Voeg eventueel wat geraspte citroenschil toe. Bestrijk de cupcakejes met het glazuur. 

Smakelijk!

Recept van de blog 'Da Noi'  "Een kijkje in de keuken" bij Pauline & Pasqualino Mare


Reacties