Kalkoenlapje met pompoenpitten, spruitjes & zoete aardappel

Vandaag krijgen jullie dit hoofdgerechtje gepresenteerd. Ik was met grote trom onze blogweek met cupcakes aan het verkondigen, maar mea culpa, mea culpa. Jullie moeten nog een week extra wachten. Ik had het zo verkeerdelijk voor en dacht dat nu de krokusvakantie reeds begon, maar was ik efkes mis! Dat komt ervan als je geen studenten meer in huis hebt, dan ben je je minderbewust van de schoolvakanties, ofwel speelde mijn griepaanval mij parten. Who knows :). Soit, terwijl er nog volop spruitjes zijn laten we jullie alvast van dit gerechtje genieten.

                           
 
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 el pompoenpitten
- 1 grote zoete aardappel
- kurkuma
- olijfolie
- zwarte peper
- scheutje melk
- snuifje zeezout
- 200 g spruitjes, gehalveerd
- 250 g kalkoenlapje

Werkwijze:
Schil de zoete aardappel, snijd hem in stukken en kook gaar. Voeg olijfolie, kurkuma, zwarte peper, melk en zout toe. Mix tot een gladde puree.
Kook de spruitjes beetgaar en bak ze nog even in de pan met een scheutje olijfolie. Kruid af met peper en zout.
Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout en bak ze in de pan. Voeg de pompoenpitten toe en bak mee.

Geïnspireerd op 'Nooit meer diëten' van Sandra Bekkari


Reacties