dinsdag 3 mei 2016

Zalm met asperges en tomaat

Vandaag een hoofdgerecht met asperges op basis van een recept van Pascale Naessens. Ik geef toe: ik ben een fan van Pascale Naessens. De recepten zijn heel puur met weinig ingrediënten en weinig werk en toch vol van smaak. Maar toegegeven, meestal eet ik er wel wat brood, of rijst of pasta bij. Niet echt wat de bedoeling is van haar boeken, maar ja... :).
Dit is eigenlijk één van mijn favoriete aspergerecepten, doordat de asperges nog even worden aangestoofd en daardoor zo net dat tikkeltje extra smaak hebben.  Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 zalmfilets met vel
- 1 bundel asperges
- 2 rijpe tomaten
- truffelolie
- een beetje limoensap

Werkwijze:
Schil de asperges en snijd het onderste harde gedeelte er af. Stoom de asperges 15 min. Intussen maak je de tomaten schoon en ontvel je ze. Snijd ze in kwartjes en haal het binnenste eruit. Duw de binnenste partjes door een zeef. Dit vocht gebruiken we straks voor de saus. Snijd de overgebleven maantjes van de tomaten in blokjes.
Bak de zalmfilets in een pan met een scheut olijfolie. Ongeveer 6 minuten op de velkant en 3 minuten op de andere kant. Kruid beide zijden met zeezout en peper. 
Na het stomen bak je de asperges even aan in een scheut olijfolie. Haal ze uit de pan en doe het sap van de tomaten in de pan. Laat dit vocht kort opkoken en voeg dan heel even de tomatenblokjes toe, zodat ze warm worden. Voeg nu ook het limoensap toe. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en meng er de truffelolie onder.

Bron: "Puur Lente" van Pascale Naessens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...