Aardbeienmousse

Zoals jullie ondertussen reeds weten was het gisteren barbecue van TO-racing. Gisteren was het dus super druk in onze keuken. De hele dag maakten mijn dochter en ik dessertjes voor hun buffet. Woensdag mag je op onze facebookpagina enkele foto's verwachten. Dit gerechtje was er eentje van. Een mousse van aardbeien met mascarpone. Dit kan je perfect in een glaasje opdienen, maar om wat afwas te besparen, maakten we ze dit keer in een ringetje. Ik haalde mijn inspiratie uit het boekje '+280 idées gourmandes'.



Ingrediënten:
- 250 g aardbeien (je kan hiervoor de kleinere soort gebruiken)
- 5 takjes munt
- 200 g mascarpone
- 10 g gelatine (5  blaadjes)
- 20 cl room
- 20 g bloemsuiker
- enkele druppels citroensap (maakt het wat frisser)

Werkwijze:
Pureer de aardbeien, maar hou enkele apart voor de afwerking. Laat ondertussen de gelatine weken in koud water. Doe de puree in een kookpot en voeg de munt toe. Breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine eraan toe. Laat het geheel een 15 min trekken. Nadien kan je deze puree zeven. (Ik deed dit niet, ik haalde enkel de takjes munt er terug uit). Ondertussen klop je de room en de mascarpone stijf op, terwijl je geleidelijk de bloemsuiker toevoegt. Spatel de aardbeipuree onder de mascarponecrème. Doe dit dan in glaasjes of zoals hier in een cilinder waar eerst een plakje cake werd ingelegd. Plaats voor minimum 1 uur in de koelkast. 
Bij het opdienen kan je de mousse nog versieren met enkele aardbeien en een blaadje verse munt.
Smakelijk!



Reacties