zondag 1 mei 2016

Tartaar van rode biet met gerookte paling en crème van camembert

Onlangs hadden we vrienden uitgenodigd voor een etentje. Voor mijn hoofdgerecht en dessert heb ik altijd veel inspiratie, maar aperitiefhapjes vind ik wat moeilijker. Ik wist al snel dat ik een lamskroontje met seizoensgroenten ging klaarmaken als hoofdgerecht en een citroenmousse als dessert. Maar de aperitiefhapjes heb ik maar de avond ervoor beslist. Ik was aan het bladeren in 'De keuken van Sofie' en zag daar dit voorgerechtje staan met rode biet, paling en camembertcréme. Als voorgerecht zag ik dit niet echt zitten. Het leek me een te groot risico, want niet iedereen is verzot op rode biet. Als aperitiefhapjes leek het me wel ideaal. Het viel in de smaak en de volgende dag heb ik het dan ook voor mezelf als voorgerecht klaargemaakt.

Zo hoort het voorgerechtje eruit te zien.

En hier een foto van de aperitiefglaasjes.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 appel
- 1 rode ui
- 2 takjes dragon 
- 2 el olijfolie
- appelazijn of wittewijnazijn
- 200 g gerookte paling
- peper en fleur de sel
- 500 g gekookte rode biet
- 125 g camembert
- 1/2 bosje bieslook
- 100 ml yoghurt

Werkwijze:
Snijd de camembert in stukjes en hak de bieslook fijn. Doe de camembert in een blender met de bieslook, peper en zout. Houd eventueel wat bieslook opzij voor de afwerking. Voeg bijna alle yoghurt toe en mix glad. Voeg wat yoghurt toe als de crème te dik is en wat camembert als de crème te dun is.
Snijd de appel en rode ui in heel fijne blokjes. Pluk de blaadjes dragon van de takjes en hak ze fijn. Meng de dragon onder de appel en rode ui. Kruid met peper en fleur de sel. Meng met de olijfolie en een scheutje appelazijn of wittewijnazijn.
Snijd de paling in reepjes.
Snijd de rode biet in fijne blokjes en meng het onder de appel en de rode ui.
Lepel wat rode biet op de borden. Leg er de reepjes gerookte paling bij en werk af met de crème van camembert.

Bron: "De keuken van Sofie" van Sofie Dumont

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...