zondag 8 mei 2016

Aspergebavarois met coulis van bloedsinaasappel

Vandaag ons laatste aspergereceptje! En hoe kunnen we onze aspergeweek beter eindigen dan met een dessertje: een bavarois van asperges met een coulis van bloedsinaasappel. Het is eigenlijk de eerste keer dat we een dessertje op basis van asperges hebben gemaakt. In het begin stonden we er nogal kritisch tegenover: "Asperges, dat is een groente en die gebruik je toch niet in een dessert", maar toegegeven, het resultaat is verrassend lekker.Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 g asperges
- 100 g suiker
- 2 1/2 dl stijfgeklopte slagroom
- 6 blaadjes gelatine
- sap van 3 bloedappelsienen
- 1 tl aardappelzetmeel
- 200 g verse frambozen
- 2 el witte basterdsuiker
- sap van 1/4 citroen

Werkwijze:
Laat de gelatine weken in koud water. Schil de asperges en kook ze gaar. Houd de punten apart en pureer de rest van de gaar gekookte asperges in een blender samen met enkele lepels van het kookvocht. Breng 1 dl van deze puree samen met de suiker aan de kook en voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe. Voeg dit terug bij de overige puree en laat afkoelen. Spatel er vervolgens de slagroom door. Giet dit mengsel in vormpjes en laat opstijven in de koelkast. 
Breng ondertussen het sap van de bloedappelsienen aan de kook en bind licht met het in water opgeloste aardappelzetmeel. Laat afkoelen en als het geheel te dik is, kan je het verdunnen met wat extra bloedappelsiensap. 
Bestrooi de verse frambozen met de witte basterdsuiker en het citroensap.

Voor de presentatie:
Zet de vormpjes met de aspergemousse even in een heetwaterbad en stort uit op een bord. Giet er de saus omheen en garneer met de frambozen en de aspergepunten.  

Bron: Smulweb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...