Geroerbakte asperges met scampi

Asperges kan je echt op alle mogelijke manieren verwerken. Een ideale manier is om asperges te wokken. In fijne stukjes gesneden kan je ze eventueel perfect rauw wokken, hier worden ze echter eerst gestoomd. Dit is ook een receptje welke mijn dochter heeft uitgeprobeerd voor onze asperge marathon. Dus ere wie ere toekomt !



Ingrediënten (voor 4 personen)
- 250 g witte asperges
- 250 g groene asperges
- 2 tomaten
- 2 el olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 kleine courgette, in halve plakjes
- 1 limoen, schil geraspt en rest uitgeperst
- 12 scampi
- 2 el fijngesneden bieslook
- tabasco
- peper en zout

Werkwijze:
Stoom de asperges gaar. Spoel ze koud en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Snijd de tomaten in vieren, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olijfolie en bak de sjalot en courgette 2 min. Voeg de asperges, limoenrasp en scampi toe en roerbak tot de scampi roze zijn. Schep de tomaat en bieslook erdoor en breng op smaak met limoensap, tabasco, peper en zout. Verdeel dit over de borden en garneer eventueel met bieslook en partjes limoen.
Lekker met stokbrood.

Bron: "Asperges. Traditionele en unieke recepten met het witte goud" van Francis Van Arkel

Reacties

  1. Daar is de lente, daar is de zon, ...
    Maar lente is het pas ècht als er asperges op ons bord liggen. Ik geef toe dat ik verzot ben op 'asperges op zijn Vlaams' maar dankzij jullie originele ideeën zal ik het 'witte goud' ook eens anders klaarmaken. Dat wordt gegarandeerd een feest voor onze maag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve, ik wens je héél veel succes toe, en laat ons maar weten of je het lekker vond.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten