Lauwe couscoussalade met gebakken asperges, citroen en basilicum

Dit is een totaal vegetarisch receptje met groene asperges. De meeste receptjes voor deze week hadden wij al allemaal op voorhand uitgetest en geproefd. Na telling bleek dat ik er echter eentje tekort had gezien ik tot zondag wou bloggen. Toen kwam ik op het idee om iets te bereiden met couscous ( buiten weten van mijn dochter oei!). In het  kookboek  'Verrassend veggie 'van Philippe Van den Bulck , veggiekok, foodstylist en foodwriter kwam ik dit receptje tegen. Dit is een smakelijk gerechtje, verfrissend door de citroen, en met een pittig nasmaakje door de chili, ook uitermate geschikt om als bijgarnituur te geven eventueel bij een barbecue met dit mooie weer!
Mocht er een restje zijn, vul dan een weckpotje en neem mee als lunch naar het werk!

Mooi servies hé, gekregen van mijn vriendin, waarvoor super veel dank!
Ingrediënten:
- 100 g couscous
- 1 bussel groene asperges ( ik gebruikte groene punten)
- 100 g kikkererwten ( uit blik, grondig gespoeld)
- 1 knoflookteentje
- 1 busseltje basilicum
- 1 citroen
- 10 cl olijfolie
- gemalen chili
- peper en zout

Werkwijze:
Gaar de couscous volgens de aanwijzingen van de verpakking ( verschillend van soort tot soort).
Ik gebruikte zelfs bulgur, iets grovere korrel.
Snipper de ui heel fijn. 
Bak de asperges in olijfolie en laat het knoflookteentje even meebakken, voeg de kikkererwten toe en laat ze even meebakken. Verwijder het knoflookteentje en kruid met peper en zout. 
Mix de basilicumblaadjes met olijfolie, peper en zout en meng de basilicumolie met de couscous.
Meng de fijngesnipperde ui, asperges en kikkererwten met de couscous.
Breng de couscous verder op smaak met citroensap, gemalen chili, peper en zout.
Smakelijk!
            
Als lunchgerechtje mee in de weckpot!

Reacties