Duo van asperges met ham en kaas

Soms heb je zo van die recepten die mogelijks meerdere generaties zullen meegaan. Recepten die van ouder op kind worden doorgegeven. Dit receptje is er misschien zo eentje. Ik scheurde dit ooit uit een Libelle - vraag mij niet meer uit welk jaar, zo lang gaat dit reeds mee- en jaarlijks komt dit asperge gerechtje bij ons op tafel. Toen mijn kinderen het ouderlijk nest hadden verlaten kwamen ze om dit recept vragen, eerst mijn zoon en later mijn dochter. Mijn jongste zoon is echter niet zo een groot aspergeliefhebber, dus dit wordt nog even afwachten.

De foto is niet zo perfect gelukt, maar dit doet niets af aan de smaak hoor!
 Ingrediënten:
- 1 kg witte asperges
- 500 g groene asperges
- 75 g parmaham
- 75 g gekookte ham
- 100 g gamelen parmezaan
- 100 g gemalen Fontina
- - 50 g boter
- 1 bosje gladde peterselie
- suiker
- zout

Werkwijze: 
Schil de asperges. Kook ze apart beetgaar in licht gezouten water met 10 g boter ( reken 10 minuten voor witte asperges, 5 minuten voor groene). Je kan de asperges ook perfect stomen. Laat ze goed uitlekken.
Snij de ham in stukjes. Hak de peterselie en roer deze, samen met de twee soorten gemalen kaas door de ham.
Laat de boter smelten. Schik de asperges in een ovenschaal en besprenkel ze met de gesmolten boter. Bestrooi met het kaas-hammengsel en zet het aspergeschoteltje 5 à 7 minuten onder de hete grill. 
Lekker met krieltjes, maar wij eten dit meestal met een stukje brood erbij.





Reacties