zondag 15 mei 2016

Sinaasappelcrème

De barbecue voor TO-racing nadert met rasse schreden. Dit weekend probeerde ik nog een nagerechtje uit met sinaasappel. Een luchtige crème met wat likeur erin, dat kan niet misgaan.
En aangezien we afwerken met wat sinaasappelpartjes, krijgen we ook nog wat oranje kleur toegevoegd. En laat dit nu net één van de kleuren zijn van hun team: namelijk zwart en oranje. Ik maakte het gerechtje en mijn dochter trok de foto. Héél mooi! Ik vond de beschrijving op een Spaanse blog, maar paste deze aan. Goed voor een 6-tal glaasjes.Ingrediënten:
- 3 eierdooiers
- 50 g suiker
- 90 ml sinaasappelsap
- schil van 1 sinaasappel (ik liet dit weg)
- 2 velletjes gelatine
- 2 eetlepels sinaasappellikeur (ik gebruikte cointreau)
- 250 ml room

Werkwijze:
De dooiers samen met de suiker opkloppen tot schuim. Nadien het sap toevoegen. Je laat dit gedurende +/- 10 minuten lichtjes opwarmen. Ondertussen los je de gelatineblaadjes op in koud water. Voeg deze toe aan de crème. Voeg ook de likeur toe. Laat dit mengsel afkoelen. Ondertussen klop je de room op. Spatel dit onder de crème.  Zet minimum 2 uur in de koelkast.
Als versiering kan je een sinaasappel à vif snijden, of zoals wij gedaan hebben een sinaasappel in wat suikersiroop laten karameliseren. Versier verder eventueel nog met wat meringue en verse munt.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...