Vrijdag, visdag?

Vroeger was dit van toepassing, nu al lang niet meer. Twee jaar geleden bracht ik als herinnering aan onze city trip naar Berlijn héél mooie kommetjes mee met een bedrukking van vis en zeepaardjes. Onlangs liep ik per toeval in de Zeeman en kwam ik de bijhorende borden tegen. Eventjes was ik van mijn melk, maar dit was vlug over. Ik nam de resterende 8 stuks mee naar huis, want het was van dezelfde reeks. Zo zie je maar. Hetzelfde artikel in een mooie decowinkel en de Zeeman.

                             Benodigdheden: 
- model van visje in karton
- stof, ik gebruikte jeans stof 
- wat vulling
- dmc garen gebroken wit
- naald 
- 2 knoopjes

Werkwijze:
Knip eerst een visje uit in karton, plaats dit op de stof en teken af. Knip nadien uit met een goede stofschaar. Vervolgens plaats je twee lapjes op elkaar. Steek ze vast met enkele kopspelden. Knip een draad af die lang genoeg zal zijn en rijg met op en neergaande steken rondom de vis. Laat een stukje open. Vul de vis met wat vulling. Naai tenslotte het laatste stukje dicht. Probeer de draad vast te hechten en zo onzichtbaar mogelijk vast te stoppen.

Reacties