Le temps des cérises

Waarom klinkt altijd alles in het Frans zoveel poëtischer? Kersen, mijn moeder was er verzot op, liever nog dan aardbeien. Ook mijn man eet ze graag. Gezien ik nog een lapje stof liggen had met kersen en aardbeien maakte ik er alvast servetringen uit. Ditmaal knipte ik ze 2 cm breed. Er volgt nog een postje waarin ze breder gemaakt worden. Omwikkelen met de stof en klaar. Ook knoopte ik dezelfde stof rond enkele mini vaasjes. Daarin een ouderwetse rode anjer en je hebt een toffe, niet dure tafeldecoratie. Op en top zomers.

Benodigdheden:
- lapje stof
- kartonnen rolletje
- kleine vaasjes
- anjers

Werkwijze:
Knip ongeveer een tweetal centimeter uit de rolletjes. Vervolgens knip of scheur je stroken van ongeveer een tweetal cm breed uit een lap stof. Let wel je hebt zeker ongeveer een 45 cm lengte nodig voor één ring. Laat ongeveer een vijftal centimeter uitsteken en dan begin je met de overige stof rondom het kokertje te draaien, let wel dat je steeds de stof iets overlapt, je mag geen karton meer zien. Op het einde knoop je de twee uiteinden samen en leg er nog een extra knoop in. Je knipt vervolgens de restjes schuin af. Klaar is de servetring.
Voor de vaasjes knip je ook een reepje en wikkel het gewoon rond de hals van het vaasje. Eenvoudiger kan echt niet.  Een bijpassende bloem erin, wat extra kersen op tafel en laat het feest maar beginnen.


Reacties