Snicker toetje

Dit dessertje zag ik verschijnen op facebook en was van MANIA NASSRI.   Het was een dessertje bij de iftar. Toen ik de samenstelling zag dacht ik, dit wil ik ook eens uitproberen, wie weet kan dit dienen voor onze dessertbuffetten. En ja hoor, ik ga dit zeker nog maken, maar wel in kleinere hoeveelheden. De hoeveelheid was voor 8 personen, maar ik zou er 16 glaasjes uit maken of de ingrediënten halveren.


Ingrediënten:
- 250 g mascarpone
- 250 g platte kaas
- 2 z vanillesuiker
- 400 ml room
- eventueel 1 z slagroomversteviger, echter ik gebruik dit nooit.
- 1 1/2 blikje caramel
- 175 g droge koekjes, fijngemalen
- enkele snickers

Werkwijze:
Klop de mascarpone, de platte kaas met de vanillesuiker en de room en roomversteviger samen op tot een smeuïge massa. Snij enkele snickers in kleine stukjes en meng deze onder deze roommassa.
Neem de glaasjes, doe wat koekjeskruim op de bodem van het glas, doe er vervolgens wat caramel over. Vul aan met de roommix. Opnieuw een laag koekjes, caramel en roommix. Versier bovenaan met wat koek, caramel en in stukjes gesneden snickers.
Smakelijk!


Reacties