Courgette schotel à la Jelle

Wekelijks komt kleine Nathan bij oma en dikwijls blijven mijn dochter en schoonzoon dan 's avonds eten. De ene keer al iets meer culinair dan de andere keer. Onlangs maakte ik deze courgetteschotel uit het nieuwe kookboek van 'The Messy Chef'. Sommigen hebben hem misschien al gehoord op Radio2, bij de Madammen. Hij had tijdens corona een dagelijks praatje iets voor 12 uur. In zijn kookboek staan eenvoudige dag dagelijkse gerechten, maar in een iets ander jasje gestoken. een aparte toets, een andere schwung, je moet er maar opkomen.  Dit is er zo eentje van, een  ideale zomerse schotel, je kan alles op voorhand klaarmaken en dan last minute een half uurtje in de oven. Easy-peasy!

Ingrediënten:
- 200 g kerstomaatjes
- 1 teen look
- peper en zout
- olijfolie
- 2 courgettes
- 1,5 bol mozzarella (+/- 225 g)
- paar zongedroogde tomaatjes
- 3 stengels lente-ui
- pesto (vers of kant en klaar)
- gedroogde oregano

Werkwijze:
Zet de oven op 220°C. Snij de kerstomaatjes in fijne plakjes en bedek er heel de bodem van de ovenschaal mee. Kruid met een geperste teen look, peper, zout en een scheutje olijfolie. Snij de courgette in gelijke stukken van ongeveer 4 cm hoog. Haal een groot deel van het binnenste eruit en plaats de courgettestukken op de tomaatjes. Hak het binnenste van de courgette fijn en strooi dat ertussen We gooien niets weg! Snij de mozzarella zongedroogde tomaatjes en lente-ui fijn. Vul de uitgeholde courgettestukken eerst met een stukje mozzarella een klein lepeltje pesto, dan de zongedroogde tomaatjes en dan de lente-ui. Werk af met nog een beetje pesto en mozzarella vanboven. Kruid met oregano, doe er nog een beetje olijfolie over en zet in de oven. Eventueel kan je er nog wat blokjes mozzarella of groentjes tussen leggen. Zet een halfuur in de oven en daarna nog even 5 minuten onder de grill.