Rabarbercake

Tijdens deze coronatijd wil mijn man graag op zaterdagmorgen zelf de boodschappen doen. Zo blijf hij op de hoogte van de maatregelen en hoe ze na te leven tijdens deze tijd, en kan hij voor zichzelf een lichte controle uitvoeren. Dus moet ik nu nauwgezet een boodschappenlijstje maken en hopen dat alles voorradig is, Het is voor mij een andere manier van werken, maar het bevalt mij wel. Soms ben ik zo vooruitziend dat ik een tweede alternatief vermeld op mijn boodschappenlijstje, want je weet maar nooit hé.  Ik vond deze taart er super uitzien, precies een zonnetje. Maar is op deze manier wel moeilijk om op te eten. De rabarber is smeuïg, maar de stukjes zijn veel te lang. Misschien ze wel op deze manier schikken, maar i.p.v. 10 cm lange stukken, ze in 3 stukken verdelen. Dicht tegen elkaar aangeplaatst weliswaar. Zal veel eenvoudiger zijn om te eten.

Ingrediënten:
- 3/4 rabarberstelen
- 3 eieren
- 125 g zachte boter
- 125 g blonde suiker
- 100 g bloem
- 60 g amandelpoeder
- 2 el amaretto
- 1 snuifje zout
- bloemsuiker

Werkwijze:

Oven voorverwarmen op 180°C. Spoel de rabarber. Snij in stukken van +- 10 cm. Klop de boter met de suiker. voeg één per één de eieren toe en blijf kloppen. voeg vervolgens de bloem toe, het amandelpoeder, zout en de Amaretto. Men alles goed door elkaar. Stort in de vorm. Gebruik best een springvorm, een siliconevorm is niet ideaal. Heel moeilijk om de taart er nadien uit te halen.
Ik spreek uit ondervinding. Druk de staven rabarber in het deeg in de vorm van een zon. Bak ongeveer 30 minuten in de oven. Laat wat afkoelen, alvorens te ontvormen. Na het afkoelen kan je eventueel nog bestrooien met wat bloemsuiker.

Bron: 'www.delicesdemimm.com'


Reacties