Gouden decoratie

Vinden jullie ook dat goud op tafel altijd iets rijkelijks heeft?  Het hoeft daarom wel niet super klassiek te zijn, ook speels kan het heel mooi zijn zoals de foto hieronder toont. De kleine vaasjes zijn niet minder dan oude Loburg glazen. Deze had ik al in december vorig jaar gespoten, maar nu spoot ik ook enkele wijnflessen op verschillende manieren. Sommige flessen werden vol gespoten, andere kleefde ik eerst plakband op en spoot ze vervolgens. Zo krijg je eventueel laagjes, wat een bijzonder effect heeft. Andere flessen spoot ik dan enkel onderaan. Kortom doe wat je leuk vindt en het effect oogt bijzonder. Ik dacht deze te gebruiken bij een communiefeestje in de meimaand, maar dit is al verplaatst naar eind september naar ik heb vernomen van de mama. Gezien de bloemenwinkels nog niet echt open waren gebruikte ik dan maar wat akeleitjes uit eigen tuin.  In de grote vazen staan valse bloemen.

Benodigdheden:
- glazen in verschillende vormen en hoogtes
- kleine en grote wijnflessen.
- gouden spuitverf
- plakband

Werkwijze:
Verwijder eerst alle etiketten van de glazen recipiënten. Laat ze hiervoor wat weken in warm water waar een scheutje afwasmiddel is aan toegevoegd. Vervolgens haal je het etiket eraf, meestal lukt dit wel en anders gebruik je maar een mesje. Vervolgens wrijf je er nog goed over dat zeker alle lijmresten eraf zijn. Dan laatje ze voldoende drogen. Sommigen kan je plakband op plakken, andere doe je niks aan. Spuit ze vervolgens met de gouden verf. Ik doe dit altijd buiten op mijn terras, ik hou niet zo van de geur. Laat alles goed drogen. Verwerk naar eigen inspiratie.

Reacties