Cupcake met aardbei & kiwi

Je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen wanneer je deze cupcakes liever als ontbijt zou eten, ze worden gemaakt met speltbloem, havervlokken en gemalen amandelen. Bovendien krijgen ze ook nog een portie fruit mee. Ik bakte ze niet in een papieren vormpje, maar rechtstreeks in een weckglaasje. Nadien haalde ik ze eruit om af te koelen. Ik waste het glaasje af en vulde ze opnieuw. Zo was ik honderd procent zeker dat de cupcake zou passen en goed kon gevuld worden. Ik kreeg mijn topping niet perfect en klopte dan wat extra slagroom en voegde dit toe. Problem solved. Dus lieve mensen ook bij ons loopt niet altijd alles honderd procent zoals het hoort, maar sla dan niet in paniek. Blijf rustig en meestal lost het probleem zich wel op.





Ingrediënten:
- 150 g boter
- 175 g speltbloem
- 40 g havervlokken
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl kaneelpoeder
- zout
- 2 eieren
- 175 g fijne kristalsuiker
- 180 ml karnemelk
- 50 g gemalen amandelen
- 300 g aardbeien
- 200 g mascarpone
- 50 ml slagroom
- suiker
- citroensap
- 3 à 4 kiwi's

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de cupcakevormpjes in de holtes van het bakblik.
Smelt de boter langzaam in een steelpan. Laat weer iets afkoelen. Meng in een kom de bloem met de havervlokken, het bakpoeder, de kaneel en een mespunt zout.
Klop in een andere kom de eieren schuimig met de suiker. Roer er de karnemelk en de gesmolten boter door. Voeg het bloemmengsel en het amandelmeel toe en roer met een pollepel kort door, tot alles net gemengd is.
Schep het beslag in de cupcakevormpjes. Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar. (test met een stokje) Haal het bakblik uit de oven en laat de cakejes na 10 minuten verder afkoelen op een rooster.
Was de aardbeien voorzichtig, dep ze droog en verwijder de kroontjes. Houd een handvol apart voor de garnering. Pureer de rest van de aardbeien met de mascarpone en de slagroom in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng de crème op smaak met suiker en citroensap.
Schil de kiwi's en snijd ze in piepkleine blokjes. 
Halveer de cakejes horizontaal. Zet telkens de onderste helft in een glas. Schep er wat kiwiblokjes op en dek af met de bovenste helft van het cakeje. Schep de aardbeiencrème in een spuitzak met gekarteld mondstuk en spuit een flinke toef op elke muffin. Garneer met stukjes aardbei of een hele aardbei. De keuze is aan jullie.

Bron: Taart, mooi en makkelijk



Reacties