Aspergetagliatelle met Parmezaanse kaas

Dit is wederom een gerechtje waarvan bewezen is dat het niet altijd ingewikkeld moet zijn om super lekker te zijn. Man dit is zo lekker. Eenvoudig klaar te maken maar vol van smaak. Jullie weten al dat ik het moeilijk over mijn hart kan krijgen om kookboeken weg te doen en maar goed ook. Dit gerechtje komt uit een kookboekje uit 2004. Ik volgde het niet klakkeloos maar paste het aan. Dit samen met een aangepast glaasje witte wijn is een match made in heaven! De hoeveelheid is normaal voor vier personen, ik gebruikte iets minder pasta maar het was op, allemaal op met twee personen!




Ingrediƫnten:
- 1 bundel groene asperges
- 1 bundel witte asperge
- goede boter
- 150 g tagliatelle
- 1dl blanke fond
- 2 dl room
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- kervelplukjes

Werkwijze:
Schil de asperges en snijd ze in slierten op een mandoline. Je kan ze ook perfect zelf in slierten snijden met een keukenmesje hoor! Stoof ze aan in de goede boter. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in water met de fond of kippenbouillon. Voeg vervolgens de tagliatelle bij de aspergeslierten. Meng er de room door en laat eventjes inkoken. Doe er de kervelplukjes bij. Serveer op het bord met versgeraspte Parmezaanse kaas en eventueel nog enkele plukjes kervel.
Laat het jullie smaken.

Bron: Piet Huysentruyt 'Koken met liefde', ietsjes aangepast.

Reacties