Vilten haasjes

De Paasbrunch, voor mij iets om jaarlijks naar uit te kijken! Als tweede alternatief voor mijn konijntjes maakten wij deze paashaasjes uit soepel vilt, stof kan ook. We werkten ze af met een pompon staartje. Je kan ze eventueel ook afwerken met een gekleurd lintje en ze zo rond je servet  binden. Ondertussen weet ik al dat het dit jaar een tĂȘte a tĂȘte zal worden, en in plaats van anderen te verwennen gaan wij verwend worden!!!

Sommigen onder jullie zullen nog wel aan het werk zijn, anderen noodgedwongen thuis, maar ik wens jullie het allerbeste toe! Draag goed zorg voor jezelf en de anderen. We blijven in ons kot!

Benodigdheden:
- vilt of stof
- patroon van een konijntje
- vulsel
- wol

Werkwijze:
Teken het patroon van het konijntje over op de stof. Plaats de twee lappen stof tegen elkaar met de goede zijde naar boven en onder. Stik deze rondom af. Eventueel kan je hiervoor een kleurtje gebruiken dat afsteekt met je stofje. Laat een klein gaatje en vul. Nadien naai je dit ook dicht. 
Maak een pomponnetje. Ik gebruik hiervoor een vork. Dit gaat super eenvoudig. Wikkel de wol verschillende keren rond de tanden van het vork. Knip af. Neem een draad en steek die in het midden door de tanden heen en knoop stevig vast rond de wol. Haal van het vork en knip de zijkanten open. Eventueel knip je het pomponnetje nog wat bij. Met een naald trek je het pomponnetje door het midden van het konijntje. Knip tenslotte de draad af. Eventueel kan je onzichtbaar het pomponnetje nog wat steviger vastmaken.
Veel plezier!

Reacties