Biscuit met roomkaas en aardbeien

Ik weet niet hoe het ondertussen met jullie mentale toestand is gesteld maar voor mij was het vrijdag en zaterdag eventjes genoeg geweest. Toen ik vrijdag na de veiligheidsraad hoorde dat we onze kinderen en kleinkinderen nog steeds niet mochten ontvangen, ja toen had ik het effentjes moeilijk. Ik had namelijk stiekem al zo uitgekeken om samen op moederdag terug als vroeger rond de tafel te kunnen zitten en te genieten van een brunch! Maar ja, het zij zo! Wanneer je alles relativeert, dan mogen wij toch nog vrij veel, meer dan in sommige andere ons omringende landen en het zal ook wel voorbij gaan. Tot daar mijn corona litanie. Genieten kunnen we alvast in onze keuken, en wel met dit taartje. Bakken is blijkbaar voor de meesten een nieuwe hobby geworden. Succes!

Ingrediënten:
- 5 eieren
- 150 g kristalsuiker
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 5 el melk
- zeste van 1 bio citroen
- 4 el likeur, aardbei of woudvruchten

- 300 g roomkaas
- 150 g zachte boter
- 100 ml room
- 1 el vanille-extract
- 400 g poedersuiker
- 800 g aardbeien, in blokjes
- 2 el gehakte pistachenootjes

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eieren met de suiker in een keukenmachine gedurende 10 minuten tot het beslag er witschuimig uitziet en alle suikerkorrels opgelost zijn.
Zeef het bakmeel en meng dit kort door het eiermengsel; voeg melk en citroenzeste toe. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm met een diameter van 20 cm en zet gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat het biscuit eerst wat in de vorm afkoelen en ontvorm het daarna. Snijd het horizontaal in twee gelijke helften met een taartsnijder of een scherp mes. Meng het citroensap met de rum en sprenkel dit over de taarthelften.
Klop de roomkaas met de boter, de room, het vanille-extract en de poedersuiker. Verdeel de helft van de crème over de onderste biscuithelft. strooi er wat aardbeienblokjes over. Leg er de tweede biscuithelft bovenop.
Lepel de rest van de crème op de bovenkant en de rand van de taart: werk af met de rest van de aardbeien en de reepjes citroenschil. Laat even opstijven in de koelkast en strooi er gehakte pistachenootjes over.Reacties