woensdag 22 april 2020

Speltbrood

Opnieuw een broodje in de aanbieding. Ditmaal koos ik ervoor om een speltbrood te bakken. Spelt smaakt iets zoeter en nootachtiger dan tarwe. Subliem in zijn eenvoud. Deze maal bakte ik dit brood in mijn Emile Henry bakvorm.
Ingrediƫnten:
- 500 g speltbloem
- 2 tl gedroogde instantgist
- 300 ml lauw water of karnemelk
- 25 g zachte boter
- 1 tl zout
- 1 el suiker

Werkwijze:
Meng de bloem met de gist en de suiker in een kom. Maak er een kuiltje in en doe er het water en de boter in. Meng beetje bij beetje de bloem door het water. Voeg het zout toe en kneed gedurende 10 minuten tot een elastisch deeg. Voeg eventueel extra bloem toe indien het deeg te plakkerig wordt.
Laat het deeg in de kom afgedekt met een vochtige doek gedurende 45 minuten rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood in 40 minuten goudkleurig en knapperig. Laat afkoelen op een rooster. Snijd het brood pas als het volledig afgekoeld is.

Bron: Bake Off Vlaanderen 'Goed zoet'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...