Sandwichpudding met appel, karamel en pecannoten

Deze week bracht ik de Libelle lekker mee uit het warenhuis. Op de voorpagina stond een slagzin 'Broodpudding op zijn best'. Iedereen heeft af en toe wel iets van brood over, bij ons gaat het meestal naar onze eendjes. Ook onze buren brengen hun oud brood tot bij ons. Weggooien is not done. In dit recept gebruikte men 4 sandwiches. Ik had er natuurlijk maar drie, maar er restte mij ook nog een chocoladebroodje. In het oorspronkelijk recept gebruiken ze pindakaas, maar dit heb ik zelf niet in huis. Het is zelfs één van de weinige zaken die ik nog nooit heb gegeten. Dus ik verving dit door wat karamelsaus. Ik gebruikte ditmaal een soepele ronde bakvorm. Het oogt op deze manier eens anders dan onze vorige broodpudding. Deze broodpudding werd gesmaakt, eens iets totaal anders door toevoeging van appeltjes en noten.



Ingrediënten:
- 200 g sandwiches
- 300 ml volle melk
- 80 g witte suiker
- 2 kleine appels
- 3 eieren
- 100 g pindakaas, ik gebruikte een flinke scheut karamelsaus
- 100 g pecannoten

- 150 ml karamelsaus, klaar
- boter en bloem voor de vorm

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de melk met de suiker op een zacht vuur tot de suiker is gesmolten.
Brokkel de sandwiches in kleine stukjes. Doe ze in een kom en giet er de lauwe gesuikerde melk over. Laat de sandwiches hier enkele minuten in weken. Plet de sandwiches met een vork tot een dikke brij. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Roer ze door het mengsel. Klop de eieren los met een vork. Voeg toe aan het broodmengsel. Voeg tot slot nog een flinke geut karamelsaus toe. Beboter en bebloem de cakevorm. Giet het beslag in de vorm, strooi er de helft van de noten over. Dek af met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 15 minuten.
Haal uit de oven, laat afkoelen en werk eventueel af met nog wat noten en extra karamelsaus. 
Smakelijk!

Bron: 'Libelle lekker februari 2019'. Aangepaste versie.

Reacties