zondag 17 februari 2019

Brioche

Wat is de definitie van een brioche? Een brioche is een licht, smeuïg gebakje, ergens tussen brood en cake in. De ingrediënten moeten zeer koud zijn en het deeg moet bovendien lang rijzen. Maar ik laat jullie vandaag meegenieten van een snelle brioche. Ja, jullie lezen het goed, deze brioche is in no time klaar en super eenvoudig om te maken. Heerlijk met wat goede boter en een lepel confituur erop. Kortom smullen van je eigen brood op zondagmorgen. Kan de dag nog beter starten? 



Ingrediënten:
- boter om in te vetten
- 175 g bloem
- 1 el bakpoeder
- 175 ml crème fraîche
- 2 eieren, losgeklopt
- 30 g fijne kristalsuiker
- 1 1/2 tl zout

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een 900 g brioche- of broodvorm in met boter. Meng in een kom bloem en bakpoeder en voeg de crème fraîche toe. Voeg een van de losgeklopte eieren toe en vervolgens de suiker en het zout. Meng tot een zacht deeg. Schep in de bakvorm. Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei om te glaceren en bak 45 minuten, of tot de brioche goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. 
Smakelijk!

Bron: TarteTatin: de beste recepten van de Franse patissier, Ginette Mathiot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...