Eton mess met bloedsinaasappel

Onlangs zag ik op Instagram een héél mooie foto passeren van een Eton mess met bloedsinaasappel. Jammer genoeg was er geen recept bij. Dus besloot ik er zelf maar een te bedenken met wat ik op voorraad had.
Ik moet wel toegeven dat mijn bloedsinaasappelen iets roder mochten geweest zijn, maar ja je kan nu éénmaal niet binnen in een sinaasappel kijken. Ik heb ook wat cake toegevoegd in mijn glaasje, hetgeen niet echt in een Eton mess hoort, maar hoe lekker is dit dessertje!



Ingrediënten:
- opgeklopte room
- meringue
- bloedsinaasappelen
- siroop van mandarijnen (Monin)
- optioneel wat cake


Werkwijze:
Breng onderaan in het glas een weinig opgeklopte room aan. Snij de sinaasappel à vif. Nadien snij je hem in dunne plakjes. Plaats een drietal plakjes tegen de rand van een glas. Vul op met wat verkruimelde cake, wat verkruimelde meringue en wat opgeklopte room. Nadien nog een laagje van alles. Eindig met de opgeklopte room. Giet hierover een weinig mandarijnsiroop. Versier tot slot met een stukje meringue en twee partjes sinaasappel.

Bron: Instagram foto van 'Sugar et al', recept van mezelf.

Reacties