Pavlovaglaasjes met granaatappel

Vandaag geen decoratieve post. Pasen valt dit jaar pas eind april, en ik ben nog niet in de stemming. Ondertussen ben ik wel ijverig bezig om een nieuw thema voor een babyborrel uit te werken. Ik ben verzot op het thema bijtjes!  
Dus vandaag een extra dessertglaasje. Wanneer je gekochte meringues gebruikt is dit dessertje bovendien in 123 klaar! Voor hen die ze zelf willen maken staat de werkwijze onderaan vermeld. aan jullie de keuze.



Ingrediënten:
Voor 6 glaasjes
- 2 dl room
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 granaatappel

Voor de schuimpjes
- 2 eiwitten
- citroensap
- zout
- 120 g bloemsuiker
- 2 el bloemsuiker

Werkwijze:
Maak de schuimpjes een dag op voorhand. Verwarm de oven voor op 100°C. Klop de eiwitten met enkele druppels citroensap en een snuifje zout tot schuim. Voeg beetje bij beetje de bloemsuiker toe tot het schuim stevig en blinkend is. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm quenelles van het eiwit met behulp van twee lepels en leg ze op de bakplaat. Bestrooi met poedersuiker. Zet 1,5 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de schuimpjes afkoelen in de oven.
Klop de room op met de vanillesuiker.
Snijd de granaatappel in tweeën en haal de pitjes eruit. Breek de schuimpjes in stukken.
Doe de schuimpjes, de room en de granaatappelpitten in lagen in de glaasjes.
Dien onmiddellijk op.

Bron: '100 feestelijke verrines' Sylvie Aït-Ali

Reacties