Chocolademousse taart met noten

Weten jullie dat er in de Franse benzinestations allerlei toffe boeken te vinden zijn voor quasi geen geld. Dus wanneer mijn man tankt, loop ik alvast eens binnen en ja hoor, wanneer ik er een tof kookboekje kan op de kop tikken ben ik gelukkig. Ditmaal vond ik 'Gâteaux et tartes de rêve'. Een eerste oogopslag en dit mocht mee huiswaarts. Wat een heerlijke, doenbare taarten staan hierin uitgelegd. Ondertussen hangen er al her en der plakkertjes in van taarten die ik toch eens moet maken. Zelfs mijn kleinzoon kent mijn systeem al. "Oma plakkertjes" zegt hij en dan moet ik hem er ook enkele geven om in zijn Bumba boekjes te kleven. Schattig toch hé. Dit terzijde natuurlijk. Deze chocolademousse taart met noten komt dus uit dit boekje.Ingrediënten:
Voor een taartvorm van 26 cm diameter
- 200 g petit beurre koekjes
- 100 g gehakte noten
- 100 g witte chocolade

- 700 ml slagroom
- 250 g melkchocolade
- 100 g fijngehakte noten
- 3 el fijngemalen noten
- enkele halve walnoten en petit beurre koekjes ter decoratie

Werkwijze:
De taartbodem
Cutter de petit beurre koekjes en meng ze samen met de gehakte noten. Breek de witte chocolade in stukken en laat smelten au bain-marie. Voeg nadien toe aan het koekjesmengsel. Leg in een springvorm op de bodem een bakpapier, juist geknipt. Doe het mengsel hierin en wrijf uit tot een mooie platte bodem. Laat minimum 1 tot 2 uur koelen in de koelkast. 
Voor de mousse, klop je 600 ml room goed op. Laat de rest van de room opwarmen in een pannetje, breek de melkchocolade en laat uitsmelten in de room. Laat afkoelen, voeg nadien een kleine hoeveelheid opgeklopte room eronder, spatel goed door en nadien de rest van de opgeklopte room en wat gehakte noten en de fijngemalen noten. 
Giet voorzichtig deze vulling op de taartbodem. Laat de taart 5 à 6 uur koelen in de koelkast.
In het oorspronkelijk recept doen ze er al onmiddellijk de koekjes en de noten op, maar ik geef jullie de raad om dit niet te doen. Ze zakken anders in. Voor je de taart opdient, neem je een keukenmesje, je steekt dit eventjes onder de kraan met warm water. Je snijdt eventjes in de mousse en steekt er dan je koekje in. Het blijft dan veel mooier rechtop staan. Het oog wil ook wat. 

Bron: Vertaald uit 'Gâteaux et tartes de rêve' 

Reacties