Mirabellen Bundt cake

Ik had mij dit jaar voor mijn verjaardag deze 'Anniversary Pan' van Bundt cadeau gedaan. Ze stond tot op heden nog in de verpakking netjes opgeborgen in de kast. Daar moest dringend verandering in komen. Maar ja, hoe? Mijn mede studente Kathleen (Spaanse les) had mij alvast mirabellen cadeau gedaan. Uit Frankrijk had ik een tijdschrift meegebracht waarin 10 recepten met mirabellen stonden. De stukjes pasten in elkaar. Het zou een cake met mirabellen worden. Andere recepten met mirabellen kunnen jullie op onze blog: 'Een trio van mirabellen' vinden.
Ik serveerde de cake met nog wat zelfgemaakte mirabellen-compote en licht opgeklopte room. 


Ingrediƫnten:
- 200 g mirabellen
- 3 eieren
- 150 g suiker
- 20 cl room
- 200 g bloem (geen zelfrijzende)
- 1 zakje bakpoeder (ik gebruikte maar 1/2)

Werkwijze:
Spoel de mirabellen. Snij ze in twee en haal de pit eruit. Doe ze in een kom.
Klop in een kom 3 eieren met 150 g suiker samen tot een luchtig schuim. Voeg de room toe en vervolgens de bloem en een 1/2 zakje bakpoeder. Meng alles goed door elkaar.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C.
Vet een bakvorm in en bestrooi met bloem. Schud de overtollige bloem uit de vorm. 
Meng de mirabellen onder het mengsel en schep alles in de bakvorm. 
Plaats in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 35 Ć  40 minuten. Doe de test met de prikker. Deze moet er droog uitkomen. 
Bestrooi de cake met poedersuiker.

Smakelijk!

Bron: 'My cuisine' nr. 6

Reacties