Mascarpone dessertje

Dit is een recept van mijn vriendin Lieve. Dit prijkt bovenaan de lijst van haar man zijn favorieten qua dessert. Ik mocht het eens proeven, het viel bijzonder in de smaak en bijgevolg maakte ik het onlangs klaar voor mijn voltallig streng proefpanel van kinderen en hun wederhelften.  Ze waren vol lof, ze vonden de inhoud zelfs te weinig! God zij dank had moeder er voldoende gemaakt. Dit is een luchtig mascarpone dessertjes, zonder weinig extra's, maar super lekker. Daar waar mascarpone soms wat zwaar kan zijn is hierin niets van te merken. Een ideaal dessertje na een feestmaaltijd!Ingrediƫnten:
- 500 g mascarpone
- 4 eieren
- 100 g fijne suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- boudoir koekje of  petit beurre koekje
- fruit compote
- vers fruit

Werkwijze:
De eierdooiers scheiden van het eiwit. De dooiers samen met de suiker en vanillesuiker luchtig opkloppen. Klop het eiwit stijf. Voeg de mascarpone bij het eimengsel en klop opnieuw eventjes op. Meng hieronder nu het stijfgeklopte eiwit.
Vul de glazen met een soeplepel fruit compote . Verkruimel er een boudoir of ander koekje over. Vul aan met het mascarpone mengsel. Zet enkele uren koel in de koelkast.
Voor het opdienen versier je het dessertje met nog wat vers fruit.
Je kan elke soort vruchten gebruiken, pas dan wel je compote ook aan. 
Smakelijk!

Reacties