Nacho schotel

Onlangs maakte ik deze schotel klaar en toen mijn jongste zoon dit zag was hij ietwat ontgoocheld. "'T is niet waar zei hij, ik lust dit zo graag en ik ben er niet deze avond." Hij ging namelijk barbecueën bij een bevriend koppel. Ja malchance dus, maar ik heb beloofd dat ik het ook voor hem nog eens zal klaarmaken, maar dan zonder de koriander want zijn vriendin verteert dit niet. Dit is een heerlijke aperitiefschotel. Je doet wat voorbereidend werk, voegt dan alle ingrediënten te samen en dan eventjes de oven in terwijl je het aperitief inschenkt. Wij dronken er een Tequila Sunrise bij. Super lekker!Ingrediënten:
- 1 zak nacho's naturel
- 3 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 4 lente-uitjes
- 1 rode chilipeper
- 1 limoen
- verse koriander
- 150 g geraspte cheddar
- grof zout


Werkwijze:
Spoel de tomaten, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de knoflook. Plet de tomaten samen met de knoflook en wat grof zout. Maak de chilipeper schoon en snij in fijne ringetjes. Maak de lente-ui schoon en snij in fijne ringetjes.
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de nacho's in een ovenschaal. Verdeel er het tomatenmengsel over, vervolgens de cheddar en eindig met de chilipeper. Plaats ongeveer een klein kwartiertje in de oven. Hou het in de gaten, van zodra de kaas voldoende is gesmolten is het gerecht klaar. Haal uit de oven en bestrooi met de fijngesneden lente-ui en koriander.
Sprenkel er tot slot nog het limoensap over.  

Bron: "Libelle lekker", maar aangepast aan oven i.p.v. barbecue.

Reacties