Glaasjes en onderzetters wereld op je bord

Onlangs publiceerden wij onze servetten met wereldkaart. Gezien ik graag een totale tafeldecoratie wou in dat thema maakte ik ook glaasjes om een bloemetje of een kaarsje in te plaatsen. Ik offerde hiervoor een oude landkaart op die nog van mijn vader was. De kurken glas onderzetters tikte ik op de kop in de Lidl en ik kleefde er met vernislijm ook een stukje landkaart op. Ik had op een zondagavond de totale tafel klaargezet om een foto te nemen. Mijn dochter kwam toen onverwacht langs en ze was aangenaam verrast door het totale effect. Mijn schoonzoon gaf mij een mooi compliment door mij te vertellen dat hij vond dat de onderzetters een plaatsje zouden kunnen verdienen bij AS-Adventure. Leuk hé!
Werkwijze:
Knip uit een oude landkaart een stuk groot genoeg om het glaasje volledig te bedekken. Met modge pod kleef je het op het glas. Als afwerking kleefde ik er nog een ruw lintje rond. Voor de onderzetters knip je een rondje uit de landkaart en met modge pod kleef je dit op het kurk. Ik strijk ze ook de bovenkant nog eens in. Modge pod is een vernis lijm en zo zijn ze iets sterker.

Reacties