Tafeldecoratie met kurk

Vorig jaar toe we op bezoek gegaan zijn bij mijn dochter in Portugal had ik een vel kurk meegebracht. Ik knipte er toen deze bladeren uit in verschillende vormen. De tijd om te bloggen ontbrak toen en gezien ik dit eerder een herfstidee vond krijgen jullie dit nu op de blog. Om de foto te nemen ben ik wel op locatie gegaan, gezien het op mijn tafel niet mooi tot uiting zou komen. Mijn tafel is in travertijn en bijgevolg te bleek. Ik vond ook fijn kurklint en gebruikte dit als servetring. Momenteel kan je ook bij ons heel gemakkelijk kurk op rol vinden. Ze maken er zelfs tassen uit. Bij 'Toverstof' in Destelbergen kan je ze alvast vinden.
Werkwijze:
Teken de bladvorm op de achterzijde van de kurk. Knip voorzichtig uit. Om optimaal je vel te gebruiken, kies je zowel grotere als kleinere blaadjes. Zo laat je weinig of niets verloren gaan van je vel kurk.

Voor de servetring knip je stukjes van 25 cm lengte.
Plooi deze rond de koker van een keukenrol en met een lijmpistool doe je een dotje lijm op een zijde. Druk de tweede zijde ertegen. Laat drogen met behulp van een wasspeld. Zo druk je alles wat beter aan.

Reacties