Pulled pork

Een van de hoofdgerechten van mijn Mexicaans feestje was deze pulled pork. Deze viel echter zo in de smaak dat alles hiervan op was, niets was er over. Dus maakte ik het gerecht opnieuw, en liet ik er mijn zoon en dochter van proeven en ze waren unaniem dat dit een heerlijk gerechtje is. Misschien is dit niet echt Mexicaans, Mexicaans, maar eerder wat Amerikaans Mexicaans, maar dat is voor kniesoren zeker. Samen met de koolsla die je er moet bijmaken is dit een smakelijk hoofdgerechtje.

Pulled pork is een manier van varkensvlees braden voor een langere tijd op een lage temperatuur. Vlees wordt door deze bereidingswijze erg mals en kan na het koken met twee vorken uit elkaar getrokken worden. 



Ingrediënten:
- 1  1/2 à 2 kg varkensschouder
- 1 cup barbecuesaus
- 1/2 cup bruine suiker
- sap van 2 limoenen
- 2 el knoflookpoeder
- 2 el chili poeder
- 2 el cayennepeper

- 1/2 witte kool
- 1 ananas
- 2 el extra olijfolie
- 1 kleine rode ui
- sap van 1 limoen

- 8 tortilla's of taco schelpen

Werkwijze:
Doe alle ingrediënten  samen in een kom. Smeer het vlees hiermee in en doe de rest in een kookpot of slow cooker. Ik heb geen slow cooker en gebruikte mijn gewone ovale kookpot. Plaats het vlees hierin en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat gedurende enkele uren (ongeveer 4-5 uur) zachtjes aan verder pruttelen. Ikzelf draai elk uur eventjes mijn gebraad. Je zal zelf wel merken wanneer het zo gaar is dat je het met twee vorken uit elkaar kan halen.
Ondertussen maak je de witte koolsalade. Doe hiervoor de buitenste vuile bladeren af van de kool. Snij ze vervolgens in 4 stukken. Haal het harde gedeelte weg uit de stukken en snij ze vervolgens in dunne sliertjes. Snij de ananas in schijven en verwijder de bast en het harde gedeelte. Snij de rest in hapklare stukken. Snij de rode ui in fijne schijfjes.
Neem een grote schaal. Doe hierin de kool, de ananas en de ui. Voeg hierover twee lepels olijfolie en het sap van 1 limoen. Kruid af met een weinig zout en wat chilivlokken.

Om te serveren verwarm je de tortilla of de taco. Je voegt er wat pulled pork en koolsla aan toe en smakelijk!

Bron: Vertaald van de site 'Delish'

Reacties