Wortels Bejuja

Worteltjes op de blog. Niet meer, niet minder. Misschien vinden jullie dit maar niks, maar ik wil deze toch met jullie delen. Deze zijn zo super lekker, vol van smaak. Vaak wil ik doordeweeks een gewone groente toch een andere toets geven en dit is met deze worteltjes zeker gelukt. Ik raad jullie echt aan om deze eens uit te proberen. Wij aten ze samen met groene boontjes als bijgerecht bij een varkenshaasje, maar jullie kunnen ze als vegetarische lunch ook eten met een schepje yoghurt en rijst. Ook bij een barbecue zullen ze niet misstaan naast andere groente. Aan jullie de keuze! 



Ingrediƫnten:
- 4 el plantaardige olie
- 700 g wortels, in schijfjes
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 5 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
- 1 tl maanzaad
- 1 tl kurkuma
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen korianderzaad, ik had dit niet in huis en maakte gebruik van korianderbollekes
- 1 Spaanse peper, zaad verwijderd en fijngesneden
- 1 tl zout
- flink handvol fijngesneden korianderblad (facultatief)
- eventueel yoghurt om erbij te serveren

Werkwijze:
Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels hierin 10 minuten. Schep ze om met de knoflook, gember en het maanzaad. Bak ze nog enkele minuten. Voeg de kurkuma, komijn, het korianderzaad, de Spaanse peper en het zout toe. Bak de wortels tot ze gaar zijn, op heel laag vuur, zodat ze niet aanbranden. Ik voegde een lepel of twee water toe. Schep de wortelen ten slotte om met de fijngesneden koriander en serveer ze met een schaaltje yoghurt.

Bron: 'Vers uit de tuin' van Sarah Raven 

Reacties

  1. Ze zijn gewoon heerlijk, die worteltjes op deze wijze ! Bedankt, tafelfee !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten