Risotto met asperges

Terwijl vorige week zaterdagavond bijna 90% van de bevolking aan het barbecueën was, aten wij deze heerlijke risotto. Nochtans heb ik al enkele jaren zo een klein tafelbarbecueke staan, maar nog niet uitgeprobeerd tot op heden. Dus ik weet wat mij nog te doen staat. Deze week hebben wij, met de trouw in zicht, nog een drukke week voor de boeg. Ik moet hoog nodig nog iets als versiering maken om te tent te verfraaien en hapjes uitproberen. Bovendien willen we ook een nieuwe naked-wedding cake uitproberen. Hopelijk kunnen we jullie zondag al iets laten zien. 

Ingrediënten:
- 175 g risottorijst (arborio)
- 2 bussels groene asperges
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- handvol wilde knoflookblaadjes of daslook + extra
- 150 ml droge witte wijn
- 750 ml groentebouillon
- 100 g ricotta
- 40 g geraspte parmezaan + extra
- olijfolie
- peper en zout

Werkwijze:
Spoel de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Spoel de blaadjes wilde knoflook en laat goed uitlekken. Blancheer de asperges 2 à 3 minuten in licht gezouten water. Giet af.
Pel en snipper de knoflook en sjalotten. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de knoflook en sjalot in. Voeg de rijst toe en roer goed om tot alle korrels glazig zijn. Blus met de wijn en roer tot de alcohol verdampt is. Lepel er pollepel per pollepel de bouillon bij tot de rijst zacht en gaar is. Roer er de ricotta en de parmezaan onder, kruid met peper en zout, leg er de asperges bij en laat nog 2 minuten afgedekt rusten.
Serveer de risotto met extra blaadjes wilde knoflook en werk af met flink wat geraspte parmezaan. 

Bron: Libelle lekker, maart 2018.

Reacties

  1. Ik geef toe, ik ben gek op risotto, op alle mogelijke en onmogelijke manieren (als die er al zouden zijn) maar dit had ik nog niet geprobeerd. En ik geef alweer toe, dit eenvoudig gerechtje is superlekker. De combinatie met ricotta is eerder ongewoon maar de ingrediënten vormen een perfect huwelijk. Mijn advies? Gewoon klaarmaken, rustig achterover leunen en genieten!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten