Matcha marble cake

Deze is speciaal voor de matcha liefhebbers onder jullie. Enige tijd geleden zag ik deze verschijnen op de Instagram pagina van "_deniserenee". Ik was op slag verkocht. Deze cake was zo mooi om naar te kijken. Frisse groene toetsen, deze zouden niet misstaan op mijn buffettafel met Pasen. Bovendien kan je deze zelfs als ontbijt serveren. Deze maal gebruikte ik speciale Matcha thee om te koken en te bakken. Bij onze cupcakes met matcha van vorig jaar had ik mijn gewone Matcha thee gebruikt. Tijdens een avond thee initiatie werd ik erop gewezen dat dit echt niet kon. Er bestaat echt speciale Matcha thee om te bakken. Deze cake past perfect in de huidige trend van gezonde voeding en is bovendien glutenvrij! IngrediĆ«nten:
- 90 g rijstmeel
- 100 g gemalen amandelen
- 60 g gemalen havervlokken
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 50 g kokosolie
- 3 eieren
- 50 ml amandelmelk
- 190 g yoghurt
- 50 ml ahornsiroop
- 30 g kokosbloesemsuiker
- 1 snuifje zout
- 2-3 el matcha

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en leg er wat bakpapier in.
Meng het meel, de amandelen, de havervlokken, zout en bakpoeder. Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf. Meng de kokosolie met de eigelen, de yoghurt, de amandelmelk, de ahornsiroop, de kokosbloesemsuiker en mix het geheel. Meng er de eiwitten voorzichtig onder. Halveer het deeg. Los de matcha op met 1-2 el heet water. Roer goed los en meng onder 1 deel van het beslag.
Lepel het deeg afwisselend in de vorm. Ga er nog eens door met een stokje. Zo verkrijg je een mooi patroon wanneer je de cake aansnijdt. Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
De cake kan je versieren met wat suikerglazuur.
Hiervoor zeef je wat bloemsuiker en doe er voorzichtig wat water bij. Roer tot een papje. Mocht het te lopend zijn dan voeg je nog wat bloemsuiker toe. Neem enkele lepels apart en voeg er eventueel wat matcha aan toe. Zo verkrijg je opnieuw twee kleurtjes.

Bron: _deniserenee voor foodlovin.

Reacties