Quiche met paprika en gerookte kipfilet

Deze quiche is gemaakt met ingrediënten die jullie misschien niet direct zouden gebruiken in een quiche. Nochtans moet je hem zeker eens uitproberen, hij is echt heerlijk! Geen stukje bleef er over. Ik trof het recept aan op de site van Albert Heijn, maar paste hem wat aan. Serveer hem met een slaatje en je hebt een perfecte lichte avondmaaltijd. 



Ingrediënten:
- 1 kruimeldeeg (ik gebruikte Herta)
- 100 g parmezaanse kaas in schilfers of fijngeraspt
- 3 paprika's (liefst verschillende kleuren)
- 200 ml room
- 300 g gerookte kipfilet
- 4 eieren
- 2 tl Italiaanse kruiden

Werkwijze:
Bak de kruimeldeeg ongeveer 15 minuten voor zoals op de verpakking is beschreven. Ik deed dit de avond voordien. Laat afkoelen. Rasp de parmezaankaas over de bodem van de quiche, of gebruik schilfers parmezaan. Verwarm een oven voor op 175°C. Snij de kipfilet in plakjes. Snij de paprika in fijne reepjes. Verdeel over de bodem. Klop in een kom de eieren los, voeg de room toe, kruid met peper en zout en de Italiaanse kruiden. Giet dit alles in de voorgebakken quiche. Plaats in de oven voor ongeveer 35 minuten. Kijk na of hij voldoende is opgesteven en klaar is. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.

Reacties