Tafel Shabby Chic

Ja, onder de noemer Shabby Chic kan je talloze tafelideeën vinden op Pinterest. Meestal met rozen en parels en jute en oude kant. Ik creëerde alvast deze tafel met het oog op de feesten. Je vindt hier zowel nieuw, als oud, als D.I.Y. in verwerkt. Ik werkte het thema burlap nog wat verder uit, met een zelfgemaakte tafelloper en bestek zakjes. De napjes die je op de loper ziet zijn oude oma's lapjes die een koffiedoop hebben gekregen. Ja jullie lezen het goed. In plaats van ze te verven, doopte ik ze deze maal in een kop sterke koffie. Nadien laten drogen en klaar is kees. Zo deed ik hetzelfde met het lint op het bestekzakje. Ik vind dit beter dan verf, je krijgt meer patine. De servetringen maakte ik door jute lint rondom een lege keukenrol te draaien. Ik werkte met dubbelzijdige kleefband. Het lintje er rond kocht ik in een kantwinkeltje in Gent. De vaasjes met bloemen herkennen jullie misschien van de burlap blogpost eerder deze herfst. De parelsnoeren waren nog van kerstversiering uit mijn winkel, maar je kan hier zelfs oude parelkransen voor gebruiken. Krijgen jullie zin om aan te schuiven? Het menu staat alvast genoteerd in de kadertjes.


Onze 'Shabby Chic' tafel met jute, rozen en parels.


Bestek zakjes en een servetring van jute.

Het menu staat genoteerd in een kadertje dat verscholen is achter de glazen.

Herkennen jullie de vaasjes met de bloemen?Reacties