Gember-Perencake

Ik had op Pinterest al een tweetal foto's gepind met een cake waar de peertjes bovenaan uitsteken. Ik vond dit zo leuk om te doen en wat een super leuk effect. Aangezien de oogst van de peren dit jaar goed gelukt is, wou ik dit alvast uitproberen. Ik baseerde mij op een recept uit het laatste JAMIE magazine. In plaats van stukjes en partjes peer, stak ik er ganse geschilde peertjes in.  Wanneer je dan de cake aansnijdt krijg je een verrassend effect. Er stond in het recept dat dit een hoeveelheid was voor 2 cake's, maar volgende keer probeer ik er toch één langere cake van te maken. Je moet natuurlijk wel rekening houden dat het beslag niet te hoog komt, anders verdwijnen je peertjes erin.Ingrediënten:
- 150 g zachte boter
- 300 g zelfrijzende bloem
- 150 g lichtbruine suiker
- 1 tl gemberpoeder
- 3 bolletjes stemgember, fijngehakt
- 6 conference peren
- 4 eieren losgeklopt
- 1 el ruwe rietsuiker
- 1 el hazelnoten, grof gehakt.

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. 
Vet 2 kleine cakevormen in met boter en bekleed ze met bakpapier. Klop de boter, het meel, de suiker, het gemberpoeder en de stemgember met een mixer door elkaar. Roer er de eieren door en verdeel het beslag over 2 cakevormen.
Duw de geschilde peertjes in de cake. 
Bestrooi de cakes met de rietsuiker en hazelnoten. (Dit liet ik weg).
Bak ze 40 - 45 min of tot ze gerezen en goudbruin zijn en in het midden stevig aanvoelen. Laat 10 min afkoelen. Draai de cakes dan om op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Smakelijk!

Reacties