Gehaakte servetringen

Vorig jaar kocht ik mij voor kerstavond een nieuw tafellaken met bijpassende servetten. Ik had alles graag in goud en zilver. Mogelijks ga ik ze opnieuw gebruiken met Kerstmis. Daarom haakte ik alvast deze servetringen. Er lag nog een bolletje garen goud/zilver in de kast en ik vond alvast mooie stijlvolle knoopjes voor erbij. Sommigen onder jullie zullen ze misschien herkennen van in de blogpost 'Afrikaanse tafel', waar ze er toch totaal anders uitzagen. Zo zie je maar dat alles afhangt van het soort garen dat je gebruikt. Nu geef ik jullie ook de werkwijze erbij.  

                      


Werkwijze:
Je haakt 6 lossen en 3 lossen extra. Je draait het werkje en haakt nog 5 stokjes. Nadien terug 3 lossen (1e stokje) en dan terug vijf stokjes. Zo  haak  je  maar  door tot  een  lengte  van   ongeveer  13  cm. Dan haak je terug een 6/7 lossen en zet deze vast in de laatste steek. zo heb je een lusje (straks komt hier je knoop door).
Je naait een knoop aan, steekt deze door de lus en je servetring is klaar.
Succes ermee!  

Reacties