Sinterklaastafel

Jullie hebben ondertussen al kunnen lezen dat we begin oktober een workshop tafeldecoratie hebben verzorgd. Nu probeer ik telkens wat met thema's te werken. Ik ben van oordeel dat je geen zomerse tafels of paastafels moet tonen met het jaareinde in zicht. Een kindertafel vind ik ook altijd een must.
Nu had mijn dochter het lumineuze idee om een tafel voor de Goed Heilige Man te maken. Bij ons is het jarenlang traditie geweest dat de tafel op Sinterklaasdag vol stond met speelgoed en snoepgoed. Mijn man kroop toen in de vroege ochtend speciaal voor uit bed om de tafel te zetten. Wij deden echt alles uit de verpakking en staken alles in elkaar. We beleefden daar zelf ik weet niet hoeveel plezier aan. Nu trouwens nog staat voor ieder van mijn kinderen en schoonkinderen een bord met snoepgoed en koekjes klaar en een klein geschenkje. Dit jaar zal er terug speelgoed bij zijn met ons eerste kleinkind. Ik kijk er al naar uit! Voor een workshop kon ik nu wel geen tafel dekken met speelgoed, maar ik was op internet een ideetje tegengekomen dat ik verder heb uitgewerkt. Zie hier het resultaat. Verzamel alvast wat brickverpakkingen in verschillende maten. Snij met een cutter of fijn mesje ramen en een deur uit op allerlei manieren. Spuit ze nadien in het zwart. Onderaan snij je de bodem eruit. Plaats een T-lichtje in de verpakking, en kijk eens wat een leuk effect. Voor de veiligheid geef ik jullie de raad om een T-lichtje te kopen op batterijen. Anders is er brandgevaar.
Voorts gebruikte ik ook enkele bokaaltjes waarop ik op het deksel een paardje plakte. Deze spoot ik nadien in het zwart. Tot slot kon ik ook nog 2 witte schimmels op de kop tikken. Dit maakt het plaatje helemaal af!Reacties