Servetringen in koord

Vroeger toen ik een tiener was, was haken en breien een echt tijdverdrijf tijdens de vakanties. Ik deed dit echt heel graag. Ik haakte de klassieke bedsprei in de oma's granny squares, haakte kleedjes voor de Barbiepop en zelfs voor mijzelf. Luttele jaren later was haken en breien not done. Tot een paar jaar geleden er weer talrijke nieuwe boekjes verschenen met brei- en haakpatronen. Opeens was het weer hip. Ik heb geen tijd meer om grote stukken te haken, maar sedert ik blog heb ik wel het haken herontdekt. Vorige vrijdag was er de openingsmatch van het voetbal en tussendoor haakte ik deze servetringen met koord. Haken kan je met meer dan wol alleen, dus dacht ik laat mij eens proberen om met touw te haken. Ik moet er wel héél eerlijk bij zeggen dat dit wel heel stug haakt. Soepel is anders. Maar ik denk dat het resultaat er wel mag zijn. Misschien om een barbecue of hoog zomer tafel op te fleuren, in combinatie dan met eventueel zonnebloemen. Ik zie het al zo voor mij. Nu nog enkel wachten op beter weer ;). Benodigdheden:
- dik touw
- haaknaald nr. 10

Werkwijze:
Maak een magische lus, en haak dan 10 lossen. 
Je sluit de ring en haakt vervolgens 2 rijen vasten.
Sluit de ring.
Je kan niet met een naald de draden instoppen, gebruik hiervoor je haaknaald om de draden door te trekken, tot alles perfect is.

Reacties