Oma's inox schalen/ Spaanse avond

Wie kent er niet die oude inox schalen. Ik denk dat er nog heel wat te vinden zijn in onze Vlaamse kasten. Hetzij van onze ouders of van onze grootouders. Ook op de rommelmarkt of in kringloopwinkels kan je ze zonder probleem vinden. Zelf gebruik ik deze enkel nog op een activiteit van een vereniging. Aangezien ik héél graag met krijtverf werk en ik ooit een foto op pinterest tegenkwam waar bepaalde schalen zo behandeld waren, verfde ik er op los. Ik vind dit een héél leuk idee. Op deze manier zijn ze 'ge-upcycled' zoals ze dat nu zo mooi noemen. Je kan ze op een hippe manier gebruiken. Noteer er zomaar een leuke boodschap op, of wanneer je ze gebruikt voor een buffet, kan je de naam van je ingrediënten erop schrijven. Je ziet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Blijkbaar zou krijtverf ook in andere kleuren bestaan, dus verf er maar op los.

Zoals jullie kunnen zien heb ik er een tekst en menu in het Spaans opgeschreven, want vorige week donderdag kwamen mijn medestudenten van de Spaanse les voor een etentje bij mij thuis. Ik decoreerde de tafel in de kleuren geel en rood. Vorige jaren waren de weergoden ons beter gezind, maar dit deerde ons toch niet. Het werd een héél leuke avond. Ik kreeg zelfs al een boeking voor volgend jaar :).

Op het menu stonden dus Spaanse tapas -deze had ik wel aangekocht-, paella en als dessert een sinaasappeltaart.


Twee sfeerfoto's genomen door mijn medestudenten. Waarvoor mijn dank!


Reacties