Rabarbertaart met sinaasappelsalade

Eindelijk is het rabarberseizoen aangebroken en ook in onze tuin staat de struik weelderig. Dus nu kunnen we weer ons favoriete receptje met rabarber maken: een eenvoudige rabarbertaart, afgewerkt met sinaasappel. Het is ondertussen een echt familierecept geworden dat al meer dan 10 jaar meegaat. We delen dit nu graag met jullie op de blog. Dus probeer het zelf eens uit en deel gerust jullie ervaringen mee op onze blog of facebookpagina.

De taart rechtstreeks uit de oven.
Zo kan je ze perfect serveren.

Ingrediënten:
Taartdeeg
- 250 g bloem
- 125 g boter
- 1 ei
- 1 el rietsuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 el water
Je kan ook perfect een kruimeldeeg of zanddeeg uit de supermarkt gebruiken.

Vulling
- 1/2 kg rabarber
- 250 g rietsuiker
- 50 g bloem
- 50 g boter
- 4 eieren
- snuifje kaneel
- 100 g gemalen amandelen

Sinaasappelsalade
- 5 sinaasappelen
- 50 g suiker

Afwerking
- 2 dl room
- 25 g suiker

Werkwijze:
Taartdeeg
Stort de bloem uit op een werkvlak of in een kom. Snijd de boter in kleine blokjes, voeg bij de bloem en hak deze zeer fijn door de bloem. Voeg het ei, de suiker, de vanillesuiker en het koude water toe en kneed kort tot een homogeen deeg. Laat 1 uur afgedekt rusten in de koelkast. Rol daarna uit op een bebloemd werkvlak en bekleed er een taartvorm van 24 cm doorsnede en 5 cm hoogte mee.

Vulling
Snijd de rabarber in stukjes. Klop de eieren los, voeg er de suiker, de gesmolten boter, de gezeefde bloem en de gemalen amandelen bij. Kruid met een snuifje kaneel. Verdeel de rabarber over de taartvorm en schep het deeg erop. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten. Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen.

Sinaasappelsalade
Schil de sinaasappelen en verwijder ook de witte velletjes. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen weg en vang alle sap op. Voeg de suiker toe aan het vruchtvlees en het sap en zet in de koelkast.

Afwerking
Klop de room met de suiker op. Serveer de taart met de sinaasappelsalade en een schepje room.

Reacties