Domino wafeltjes met confit van eend en fruit

Jullie zullen al gelezen hebben dat wij achteraan in de tuin eenden hebben lopen. En elk jaar moeten de jonge eendjes van het jaar voordien geslacht worden. Een van de lievelingsgerechten van mijn gezin is gekonfijte eend. Gezien dit toch een tijd duurt eer dit klaar is, voorzie ik dan ook altijd een grote hoeveelheid. Laatst was het terug zo. Ik had al een foto genomen van het voorbereidend werk (pekelen) om dan de zondag een mooie foto te nemen van de klaargemaakte bout samen met de klaargemaakte ratatouille en de aardappeltaart. Maar wat bleek: heel mijn gezin passeerde de revue en at smakelijk alles op. Dus van een foto maken bleef niet veel over. Ook niet van de gekonfijte bouten (amper 2 kleine boutjes). Dus zat er niets anders op dan naar een ander idee op zoek te gaan. Ik was deze 'Domino de gaufres aux fruits & confit de canard' tegengekomen op de Franse blog 'C du beau'. Ik had ook het passende wafelijzer, om zulke kleine wafeltjes te bakken. Dus aan de slag dan maar. 
Voor dit gerecht kan je ook perfect gekonfijte eendenbouten kopen, je hoeft ze dus niet zelf klaar te maken. Toch zal ik jullie deze zomer zeker nog de werkwijze bloggen om zelf confit te maken.
De wafeltjes vielen enorm in de smaak bij mijn gezin en zeg nu zelf: is dit geen héél originele manier van presentatie?Basisbeslag voor ongeveer 30 party wafeltjes.
Ingrediënten:
- 250 g zelfrijzende bloem
- 150 g boter
- 150 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- 2 pakjes vanillesuiker
- 1/2 tas spuitwater
- snuifje zout

Werkwijze:
Laat de boter smelten. Voeg een snuifje zout toe en meng er de suiker en de geklopt eieren onder. Doe er de vanillesuiker en het water bij. Meng de bloem er goed onder tot een glad beslag.

De garnituren:
Garnituur met peer:
- enkele hazelnoten
- 1 peer
- 1 el citroensap
- 30 g kaas bv. Roquefort

Hak de hazelnoten in kleine stukjes, eventueel kan je ze grillen in de pan. Schil de peer en snij in kleine stukjes. Voeg het citroensap toe. En als laatste de kaas in kleine stukjes. Garneer met de nootjes.

Garnituur met sinaasappel:
- 1 sinaasappel
- 1/2 el kaneelpoeder
- 1/2 el vers geraspte gember

Pel je sinaasappel en snij de stukjes à vif. Voeg het kaneelpoeder en de gember toe. Meng goed.

Garnituur met rode besjes:
- 1 el vloeibare honing
- 1 mespuntje piment
- 50 g rode besjes

In een klein pannetje warm je de honing en het piment even op. Voeg de aalbessen toe en laat enkele minuutjes opwarmen. Zet koel weg.

Garnituur met kiwi:
- 1 kiwi
- 1/2 el zwarte sesamzaadjes
- 1 el rietsuiker
- 1 el sesam olie

Schil de kiwi en snij in kleine stukjes. Plet met een vork en meng met de zwarte sesamzaadjes en de suiker. In een pannetje warm je even de olie op. Voeg het kiwi mengsel toe en laat eventjes warmen.
Zet koel weg.

Warm de eendenbouten op en trek ze met een vork uit elkaar in fijne stukjes. Vervolgens leg je op de ene helft van het wafeltje wat eendenconfit en op de andere helft je garnituur naar keuze.


Reacties