dinsdag 28 februari 2017

Citroencupcake met limoncello

Ook deze cupcake mag niet in onze blogweek ontbreken. Ditmaal geen roomkaas frosting maar een limoncello glazuur. Een heerlijk fris cupcakeje. De hoeveelheid is voldoende voor 12 mini cupcakes.

maandag 27 februari 2017

Oreo cupcakes

Jullie hebben in november al een taart zien verschijnen die mijn dochter maakte voor haar verjaardag eind oktober. Ook deze Oreo cupcakes maakte zij toen als traktatie voor haar collega's. Ze had op onze pinterestpagina een soortgelijke cupcake zien verschijnen en wou deze alvast eens uitproberen. 
De foto en het recept stonden reeds geruime tijd klaar, maar het was er nog niet van gekomen om het te publiceren. In januari kwam het weer ter sprake en met het oog op onze deelname aan een beurs van Markant waar wij allerlei cupcakes serveerden, dachten wij: we maken een blogweek met cupcakes en publiceren deze tijdens de krokusvakantie, zo kunnen de kinderen ook meehelpen bij het maken van deze lekkernijen. Deze Oreo cupcakes mogen de spits afbijten.

zondag 26 februari 2017

Oosterse preisoep

Onlangs bleef mijn dochter op een maandagavond eten, terwijl haar vriend ging go-karten met enkele vrienden. Ik maakte toen een stukje zalm klaar met prei. Bij deze prei had ik een doosje kokosmelk toegevoegd en flink gekruid met curry. Het viel in de smaak en bracht bij haar het idee naar boven dat dit ook zou kunnen dienen om er een lekker oosters soepje van te maken.  Een vrij eenvoudige werkwijze met een lekker soepje als resultaat.

 
            

dinsdag 21 februari 2017

Paperwhite

Toen ik de hyacinten ging halen bij de bloemist voor de aankleding van de tafels voor het Markant4you event stonden daar ook deze paperwhites. Ik vind dat deze narcissen een fantastisch parfum verspreiden. Ik dacht toen onmiddellijk aan de versiering voor de toog. Het mocht een langwerpig stuk zijn. Ik wou ook in de bloemversiering de link leggen naar onze blog 'De Tafelfee', alles wat met koken, bakken of tafeldecoratie te maken heeft. Er stond ook nog een oude vispan op mij te wachten die mijn jongste zoon meegekregen had van de scouts als oud ijzer, maar hij dacht toen al dat zijn mama daar nog wel iets mee zou kunnen doen. Dus stond deze al een tijdje in onze garage te wachten op upcycling. Twee vliegen in één klap dus. Als afdekking wat vers mos en enkele takjes met mos -meegebracht van onze laatste wandeling in de Ardennen- en enkele mini grijze dennenappeltjes -meegebracht van een reis naar Noorwegen-. Het totale plaatje klopt wel. Ook een oude bakvorm kan je perfect gebruiken. Hier plaatste ik er een helleborus in. De afwerking is hetzelfde als het grote bloemstuk. Zo haal je alvast de lente in huis!




zondag 19 februari 2017

Kalkoenlapje met pompoenpitten, spruitjes & zoete aardappel

Vandaag krijgen jullie dit hoofdgerechtje gepresenteerd. Ik was met grote trom onze blogweek met cupcakes aan het verkondigen, maar mea culpa, mea culpa. Jullie moeten nog een week extra wachten. Ik had het zo verkeerdelijk voor en dacht dat nu de krokusvakantie reeds begon, maar was ik efkes mis! Dat komt ervan als je geen studenten meer in huis hebt, dan ben je je minderbewust van de schoolvakanties, ofwel speelde mijn griepaanval mij parten. Who knows :). Soit, terwijl er nog volop spruitjes zijn laten we jullie alvast van dit gerechtje genieten.

                           

maandag 13 februari 2017

Valentijnhartjes

Morgen is het Valentijn. Misschien gaan jullie wel lekker gaan eten met jullie tweetjes of doen jullie samen iets gezelligs en mochten jullie toch nog voor een bijkomende eenvoudige verrassing willen zorgen dan kunnen jullie deze hartjes maken. Veel heb je er niet voor nodig. Ik kwam deze tegen op Pinterest en heb deze op de pagina van de Tafelfee gepind. Voor het recept heb ik mijn eigen inspiratie gebruikt. Ik had nog een rol kruimeldeeg liggen in de koelkast. Bruine suiker en kaneel heb ik altijd in mijn keukenkast staan en per toeval had ik vorige week maraschinokersjes meegebracht. Noem het eventjes nostalgie, maar mijn vader at dit zo graag op een vanilleijs. Per toeval moest ik daar aan denken en plaatste een potje in mijn winkelkar. Een voorgevoel? 

zondag 12 februari 2017

Banaan/chocomousse

In januari hadden wij nieuwjaarsreceptie met onze gewestafdeling van Markant. Deze activiteit vond plaats in een klein kerkje dicht bij het Rabot in Gent op de Sint Antoniuskaai. Een heel mooie locatie. Na de gebruikelijke nieuwjaarswensen en speeches kregen we een optreden van 2 olijke Odettes. Daarna was er ruim gelegenheid om bij te praten met voorzitsters en bestuursleden van andere markant afdelingen. Tussendoor kregen wij een hapje en een drankje aangeboden. Het afsluitertje was een chocomousse met banaan in. Ik vond dit best wel lekker en eens iets anders. Het recept zelf had ik niet, maar wij maakten er alvast deze versie van.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...