zaterdag 9 juli 2016

Zoete aardbeienlasagne

Dit was ons laatste dessertje van de avond. Toen ik dit gerecht tegenkwam in het aardbeiboek van Roger Van Damme was ik onmiddellijk verkocht. Dit zouden we zeker ook maken. Geef toe dit is toch prachtig om te zien en een uitdaging om te maken. Maar wat oogt dit mooi op een buffet. En lekker is het bovendien ook, maar geef zeker wat meringue en aardbei extra per portie. Wij deden zoals in het recept vermeld was, goten de bereiding uit in een platte plaat, maar ik zou jullie de raad geven om er een extra aluminiumfolie papier of bakpapiertje in te leggen. Nadien kan je de gelei er beter uithalen en in mooiere stukjes verdelen. Je kan er eventueel kleine porties van maken zoals een petit-fourreke. Ik zou zeggen, probeer het zeker eens uit. De zomer duurt nog lang :).

                          

vrijdag 8 juli 2016

Millefeuilles van geitenkaas, aardbei en komkommer

Is dit een voorgerechtje, een dessert of een kaasgerechtje? Rachel Khoo -waar we onze inspiratie haalden- laat dit ook in het midden. Het is een verfrissend gerechtje door het zoutige van de geitenkaas, de frisse en knapperige komkommer en de zoete aardbeien. Om het even hoe je dit rangschikt, het loont de moeite om dit eens uit te proberen.

donderdag 7 juli 2016

Chocoladekoekje met citroencrème

Ons vierde gerechtje voor deze week is een gebakje. Het is een ultrafijn chocoladedeegje met bovenop een lekkere citroencrème. Wij werkten het geheel af met een aardbei. Maar je kan ook een variatie van lekker zomerfruit gebruiken, zoals aalbessen, framboos, blauwe bosbes en braambes. Persoonlijk denk ik dat ze nog schattiger zouden ogen als je ze iets kleiner maakt. Misschien 4 op 4 cm snijden, en over een kleine muffingvorm afbakken. Alléé dit is mijn gedacht. Dit doet niets af aan de smaak. Chocolade en aardbei gaan héél goed samen. 

                            

dinsdag 5 juli 2016

Aardbeienespuma

Als derde gerechtje maakten we deze overhéérlijke espuma. Ik weet niet of sommigen onder jullie al espuma hebben uitgeprobeerd, maar iets luchtiger en héérlijker kan je je niet voorstellen. In het oorspronkelijke recept maakte Roger Van Damme dit met vlierbloesemsiroop. Aangezien ik dit jaar geen vlierbloesemsiroop had gemaakt, maar wel seringensiroop, gebruikte ik deze siroop. Ik moet zeggen de smaak was overheerlijk. Wat je hiervoor wel nodig hebt is een espumafles. Wij gebruikten er een van 0,5 L wat wat klein is. Beter een fles van 1 l aankopen, of de hoeveelheden halveren. Ik wens jullie alvast veel succes met dit nagerechtje. Het is echt top!  

                               

Carpaccio van aardbeien

Voor een aantal van onze gerechtjes haalde we onze inspiratie uit het nieuwe aardbeiboek van Roger Van Damme. Onder andere deze carpaccio. Dit is een héél fris nagerechtje. Enkel het fijn snijden van de aardbeien vraagt wat werk, maar dat is ook het enige. Hier is het de bedoeling dat iedereen opschept van het grote bord, gezien het voor een buffet was, maar je zou beter individuele kleine bordjes kunnen maken. Een lichte afsluiter na een copieuze maaltijd. 

                              

maandag 4 juli 2016

Meringuerol met aardbeien

Vorige week zaterdag hadden wij barbecue met de bestuursleden van onze Davidsfonds afdeling. De vraag kwam of wij voor het dessert konden zorgen. Dit hoef je ons geen twee keer te vragen. Onze voorkeur ging uit naar aardbei. Iedereen lust aardbeien. Natuurlijk één gerechtje is wat weinig en zodoende maakten we vijf verschillende nagerechtjes met deze vrucht. Toen dachten we waarom niet een hele week bloggen zoals met onze aspergeweek. Dus bedachten we nog 2 extra gerechtjes er bovenop: een voorgerechtje en een mocktail. 
Voor één van de dessertjes hadden we veel eigeel nodig. Met al het eiwit maakten we deze superlekkere meringuerol. Dit is alvast het ultieme dessert. Het was dan ook binnen de kortste keren verschwunden! 
Probeer het zeker eens uit. Het is super licht en luchtig. Kortom alles wat je van een dessertje verlangt.
  
                            

zondag 3 juli 2016

Gin & tonic lolly's

Een van de meest hippe aperitieven is momenteel nog steeds gin-tonic. Persoonlijk drink ik dit wel graag. Er bestaan talloze soorten gin, ook véél verschillende tonics en dan nog alle mogelijke kruiden en bloemblaadjes om de gin een passend smaakje te geven. Ik zou zeggen experimenteren is de boodschap. Toen ik dit tegenkwam in de Nest koken vond ik dit een ietwat originelere manier om de gin-tonic te presenteren. Zo kregen je gasten nog nooit hun aperitief!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...