Wereldcloche

Wie herinnert zich nog postjes nog, de wereld op je bord en glaasjes en onderzetters, nu voeg ik er dus deze cloches bij. Ik kreeg ooit zoveel jaren geleden bij mijn communie een wereldbol met lichtje in als geschenk. Waarschijnlijk is dit nu niet meer een geschenkje voor een communicant, maar toendertijd was dit een passend geschenk. Dit item stond ondertussen stof te vergaren op zolder, tot ik op het idee kwam om hiervan een cloche te maken. Ondertussen had ik twee blauwe deurknoppen op de kop getikt. Er restte mij enkel nog wat handenarbeid om dit te verwezenlijken. Het resultaat mag er alvast zijn. Ik hou echt van het idee om van iets ouds iets bruikbaar nieuw te kunnen maken, en bovendien past het schitterend bij mijn tafeldeco 'De wereld op je bord'.


 
Werkwijze:
Ga op zoek naar een oude wereldbol. Snij deze heel voorzichtig met een stanleymes in het midden door, zo bekom je twee helften. Meestal is er in de bovenste bol al een gaatje. Schroef hier gewoon een kastdeurknop door en bevestig met een moertje vast aan de binnenzijde.  Klaar is je cloche . Ideaal om te gebruiken op je zomerse tafel ter bescherming van je eten.


Reacties