Kokos-kaneelwafels met banaan en kokosyoghurt

Op zaterdagmorgen staan er hier de laatste tijd af en toe eens andere ontbijtjes op ons menu. Door corona hebben we wat meer tijd en moeten we ons minder spoeden. We nemen meer onze tijd. Dus na onze wentelteefjes met spelt krijgen jullie nu deze kokos-kaneelwafeltjes. Toen ik het receptje las dacht ik dit zal een zwaar ontbijtje zijn, maar niets is minder waar. Dit zijn bijzondere luchtige wafeltjes. Ik gebruikte mijn nieuw wafelijzer. Ja, ja een nieuw, groen past perfect in mijn keuken en bovendien met een extra plaat voor kinderkoekjes en mini donutjes. 


Ingrediƫnten:
- 220 g amandelmeel
- 3 el geraspte kokosnoot
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl gemalen kaneel
- 1 snuifje zout
- 4 eieren
- 4 el esdoornsiroop
- 4 el kokosolie
- 4 el kokosmelk, ik gebruikte Alpro
- 150 g yoghurt met kokosnoot, ik gebruikte Alpro
- 2 bananen, in rondjes gesneden
 
Werkwijze:
Meng het amandelmeel met de geraspte kokos, het bakpoeder, de gemalen kaneel en het zout. Klop in een aparte kom de eieren los met de esdoornsiroop, de kokosolie en de kokosmelk. Giet dit mengsel bij de droge ingrediƫnten en meng tot een glad, homogeen beslag. Bak hiervan wafels in een goed heet wafelijzer. Serveer de wafels met de kokosyoghurt en rondjes banaan. Besprenkel met wat esdoornsiroop en bestrooi met geraspte kokosnoot.
 
Bron: Carrefour, food magazine, maart 2021
 


Reacties