Burrata met appel

Ik maakte deze burrata al een tijdje geleden klaar maar met  het lenteweertje was het er nog niet van gekomen om het te posten. Nu met de winterse prik is het een ideaal lunchgerechtje. Dit is totaal  anders dan de burrata met sinaasappel die ik onlangs postte. Oorspronkelijk is het een receptje van Pascale Naessens, maar in plaats van mozarella gebruikte ik dus burrata. 


Ingrediënten:
- 2 grote appelen
- 1 burrata
- handvol noten
 
Werkwijze:
Snijd het onderste stukje van de appelen af zodat ze mooi rechtop staan. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appelen in plakken van 1 cm. Smeer de plakjes appel in met een beetje olijfolie. Leg tussen de schijfjes appel een plakje burrata en kruid met een beetje zwarte peper. Reconstrueer de appel en stop er een grote prikker in. Plaats de appelen in een ovenschaal. Giet er olijfolie en balsamicoazijn over en zet de schaal 30 minuten in een hete oven van 180°C. Strooi er de laatste 10 minuten de walnoten bij. Die worden dan heerlijk krokant en vol van smaak. 
Mogelijks zakt de appel wat schuin na het bakken.Dat vormt geen probleem, verwijder het stokje , duw hem terug in vorm en steek het stokje er eventueel opnieuw in. 

Bron: ' Puur eten dat je gelukkig maakt' van Pascale NaessensReacties